قراردادهای خرید، فروش و اجارهقراردادهای مشارکت، مضاربه و سرمایه گذاری

قرارداد بازاریابی برای مشاورین املاک

امروزه با افزایش شمار افرادی که وارد حرفه مشاوره املاک شده اند و همچنین رشد روز افزون پلتفرم های هوشمند جستجوی املاک، شاغلین در این حوزه برای موفقیت بیشتر، بیش از پیش نیازمند طراحی استراتژی صحیح بازاریابی املاک برای مجوعه خود هستند.
بازاریابی مجموعه ای از فرآیندها، تبلیغات و ارتباطات مختلف در جهت خدمت به مشتری، جذب حداکثری مشتریان و در نتیجه افزایش درآمد است. مشاورین املاک جهت توسعه کسب و کار خود، باید بر روش های صحیح بازاریابی مسلط بوده و یا از متخصصین در این حوزه که اصطلاحاً بازاریاب نامیده می‌شوند، کمک گیرند.
بازاریاب شخص متخصصی است که از شرایط حاکم بر بازار آگاه بوده و به خوبی می‌تواند برنامه های دقیقی جهت مدیریت، تبلیغات ، بازاریابی و خرید و فروش ملک تنظیم نماید. یک بازاریاب متخصص و آگاه، در گام اول باید به بهترین نحو با مشتریان مختلف ارتباط گرفته و خدمات مجموعه کارفرمای خود را به آنها معرفی نماید تا مشتریان از توانایی ها و ویژگی های بارز و مثبت مجموعه آگاه شوند. پس از برقراری ارتباط با مشتریان و شناخت خواسته‌های آنان، در گام بعدی باید با ساز و کارهای موثری مشتری را جذب و با به کار گرفتن تکنیک‌های اصولی به حفظ مشتریان بپردازد.

عناصر کلیدی بازاریابی شامل:

1. محصول: تعریف و ارائه محصول یا خدمات با کیفیت و مزیت‌های رقابتی.
2. قیمت‌گذاری: تعیین قیمت مناسب با توجه به ارزش محصول، هزینه‌ها و رقبا.
3. توزیع (پخش): توزیع محصول به شیوه‌هایی که به مشتریان دسترسی آسان فراهم کند.
4. تبلیغات و ارتباطات: استفاده از وسایل تبلیغاتی برای اطلاع‌رسانی، ایجاد شناخت برند و جذب مشتریان.
5. مشتریان: شناخت نیازها و ترجیحات مشتریان و ارائه محصولات و خدمات متناسب.
6. فرآیند بازاریابی: برنامه‌ریزی و اجرای استراتژی‌های بازاریابی با توجه به هدف‌ها و مخاطبان.
7. افراد: توانمندی کارکنان و تیم بازاریابی در اجرای برنامه‌ها و برقراری ارتباط با مشتریان.

این عناصر به هماهنگی و تعامل با یکدیگر، باعث موفقیت یک استراتژی بازاریابی مؤثر می‌شوند.
بازاریابی به روش های مختلفی امکان پذیر است، از جمله استفاده از تبلیغات محیطی، تبلیغات کاغذی یا همون بروشور و تراکت، تبلیغات پیامکی، استفاده مطلوب از فضای مجازی و راه اندازی دیجیتال مارکتینگ املاک و …
در همین راستا برای بازاریابی، قراردادی فی مابین متصدی بنگاه املاک و شخص متخصص در حوزه بازاریابی املاک منعقد می‌شود که بازاریاب در مقابل متصدی بنگاه املاک، مسئولیت انجام امور بازاریابی و معرفی متقاضیان حوزه املاک (اعم از خرید و فروش، اجاره، سرمایه گذاری و…) به بنگاه املاک را، بر عهده می‌گیرد.
بازاریابی برای مشاوران املاک به معنای تبلیغ و ترویج خدمات مشاوره املاک است. این فرآیند شامل استفاده از ابزارهای بازاریابی برای جذب مشتریان جدید، افزایش شناخت برند و ایجاد ارتباط مؤثر با مشتریان فعلی می‌شود.
بازاریابی مؤثر برای مشاوران املاک به آنها کمک می‌کند تا در میان رقبا برجسته شده و بازار ملکی را بهبود بخشند.

از آنجا که قرارداد بازاریابی در راستای استفاده از تجربیات و تخصص اشخاص توانمند برای فروش املاک و مستغلات مورد استفاه قرار می‌گیرد، متصدی بنگاه املاک باید به خوبی بازاریاب و تخصص وی در زمینه بازاریابی را مورد بررسی قرار دهد تا موجب اتلاف سرمایه و زمان مصروفه خود نشوند.
قرارداد بازاریابی نوعی پیمان تک نفره محسوب می‌شود و مطابق قانون کارفرما تکلیفی به بیمه کردن بازاریاب نداشته، بلکه خود بازاریاب می‌تواند برای خود پوشش بیمه اخذ نماید.
از آنجا که قرارداد تنها سند رسمی همکاری بین بازاریاب و متصدی بنگاه املاک است، رعایت اصول حقوقی در هنگام تنظیم قرارداد بازاریابی، بسیار حائز اهمیت است. در ادامه به بیان برخی نکات مهم که در تنظیم قرارداد بازاریابی باید مد نظر داشت، می‌پردازیم:

نکات مهم در تنظیم قرارداد بازاریابی برای مشاورین املاک

۱. موضوع
رکن اصلی هر قرارداد که شاکله آن را تعیین می‌کند، موضوع آن است. موضوع، مقدمه ایست بر آنچه که لازم است در متن قرارداد ذکر شود و به همین جهت باید جامع و مانع باشد و مشخص کند که این قرارداد برای چه کاری تنظیم شده و طرفین چه انتظاراتی از یکدیگر دارند. می‌توان موضوع قرارداد بازاریابی مشاورین املاک را انجام امور مربوط به بازاریابی و معرفی متقاضیان حوزه املاک اعم از فروشنده، خریدار، موجر، مستاجر، متقاضی مشارکت در ساخت اعم از مالک زمین و سازنده و … به متصدی بنگاه املاک برای استفاده متقاضیان از خدمات واسطه گری مجموعه دانست.


۲.حق الزحمه
از آنجا که استحقاق بازاریاب به دریافت حق الزحمه منوط به تحقق نتیجه و انعقاد قرارداد با واسطه گری متصدی بنگاه املاک است، حق الزحمه وی بر اساس درصد مشخصی از کل مبلغ نهایی هر قرارداد محاسبه و واریز خواهد شد.
دقت داشته باشید که در قراردادهای بازاریابی، مالیات متعلقه به کمیسیون دریافتی متصدی بنگاه املاک در حق الزحمه بازاریاب تاثیری ندارد.

۳. تعهدات طرفین
در این قسمت از قرارداد بازاریابی، تعهداتی که طرفین قرارداد در مقابل یکدیگر دارند مورد تصریح قرار می‌گیرد.
برای مثال تکلیف بازاریاب به اطلاع رسانی به متصدی بنگاه املاک در خصوص مدیریت تبلیغات و اجرای برنامه های تبلیغاتی پیش از اقدام به اجرا، جهت دریافت تاییدیه و تصویب وی یا تعهد متصدی بنگاه املاک نسبت به تامین دفتر برای بازاریاب جهت اجرای وظایف خود، در این قسمت از قرارداد ذکر خواهد شد.

۴. شروط قرارداد
موارد مورد توافق طرفین می‌تواند در قالب شروط ضمن عقد، در این قسمت از قرارداد بازاریابی ذکر شود. دقت داشته باشید که ذکر تعهد بدون در نظر گرفتن ضمانت برای اجرای آن، کاری بی فایده است و باید علاوه بر تعهدات، ضمانت اجرا نیز ذکر گردد.

از جمله شروطی که در این قسمت از قرارداد بازاریابی می‌تواند مورد اشاره قرار گیرد، عبارت است از:

۱-۴ با توافق طرفین مقرر گردید، مدت مشخصی به عنوان دوره آزمایشی در نظر گرفته شود تا در طی این مدت متصدی بنگاه املاک، توانایی و صلاحیت بازاریاب را جهت انجام امور موضوع قرارداد بررسی نماید. درصورتی که از نظر متصدی، بازاریاب صلاحیت لازم جهت انجام امور را نداشت، وی حق فسخ قرارداد را خواهد داشت.
۲-۴ چنانچه بازاریاب در راستای انجام موضوع قرارداد، به اطلاعاتی به طور مستقیم یا غیر مستقیم دست یابد، موظف است کلیه اطلاعات را محرمانه تلقی کرده و مکلف به عدم افشای آن به طور دائم می باشد.
3-4 در صورت بروز شرایطی که هریک از طرفین به دلیل وجود آن نتواند تعهدات خود را عملی کند و رفع آن شرایط خارج از اختیارات و توانایی آنها باشد،(مانند جنگ،زلزله،سیل و …) به گونه ای که اجرای تعهدات را بیش از یک ماه متوقف کند، هریک از طرفین حق فسخ قرارداد را دارد.
و…


5.ضمانت حسن اجرای تعهدات
در این بند از قرارداد بازاریابی، جهت تضمین اجرای تعهدات به نحو مطلوب و مورد توافق از جانب بازاریاب و همچنین جبران کلیه خسارات تعیین شده در این قرارداد، می‌توان وثیقه و ضمانتی ( مانند ضمانت نامه معتبر بانکی، چک، سند منزل و…) از بازاریاب اخذ نمود تا چنانچه بازاریاب از انجام هریک از تعهدات خود، به دلیلی غیر از دلایل مندرج در قرارداد، امتناع کند یا به هر نحوی خسارتی به متصدی بنگاه املاک وارد نماید، از محل این وثیقه، مبلغ خسارت ها وصول خواهد شد.

کلام آخر:

انعقاد یک قرارداد بازاریابی استاندارد، همگام با رعایت اصول حقوقی، حقوق و تکالیف طرفین را به وضوح مشخص و در نتیجه از اختلافات بعدی جلوگیری می کند. در واقع قرارداد، تنها سند رسمی همکاری طرفین است و به همین جهت رعایت اصول و الزامات حقوقی در آن حائز اهمیت است.
اهمیت داشتن یک قرارداد بازاریابی مناسب و اصولی به دلایل زیر است:
1. شفافیت و قابل فهم بودن: یک قرارداد خوب بازاریابی، شرایط و تعهدات طرفین را به شفافیت بیان می‌کند، که باعث ابهام‌زدایی و پیشگیری از اختلافات آینده می‌شود.
2. تعیین وظایف و مسئولیت‌ها: بازاریاب با دقت می‌داند چه وظایفی بر عهده اوست و چه انتظاراتی از شرکت یا فرد بازاریابی دارد.
3. حفاظت از حقوق طرفین: قرارداد بازاریابی، حقوق و تعهدات هر طرف را تعیین کرده و اطمینان می‌دهد که حقوق طرفین در دوره اجرای قرارداد حفظ می‌شوند.
4. مدیریت پورسانت و کمیسیون: تعریف دقیق از محاسبه و پرداخت پورسانت و کمیسیون بازاریاب، به جلوگیری از ابهامات مربوط به مسائل مالی کمک می‌کند.
5. پیشگیری از تضارب: بازاریاب می‌تواند تضارب میان شرکت‌ها یا افراد بازاریابی را جلوگیری کند و محدودیت‌های مرتبط با این موارد را مشخص کند.
6. حل اختلافات سریع: اگر قرارداد بازاریابی دقیقاً تشکیلاتی برای حل اختلافات فراهم کند، مشکلات سریعتر و به شکل مؤثرتری حل می‌شوند.

7. تشویق به عملکرد بالا: شرایط قرارداد ممکن است ابزاری برای تشویق بازاریاب به عملکرد بالاتر باشد و او را به تلاش بیشتر ترغیب کند.
در کل، قرارداد بازاریابی مناسب به عنوان یک ابزار مهم در موفقیت همکاری‌های تجاری و بازاریابی می‌تواند تأثیرگذار باشد.

شما ضمن آنکه می توانید از خدمات مشاوره حقوقی دادگام بهره مند شوید، از قرارداد آماده بازاریابی که در سامانه دادگام بارگbاری شده و به طور کامل ریسک های طرفین را پوشش می دهد، استفاده نمایید. قرارداد آماده در حقیقت الگویی است که به صورت نوعی موراد حائز اهمیت در باب آن موضوع خاص و در اینجا مشخصاً، قرارداد بازاریابی برای مشاورین املاک را مد نظر قرارداده و چالش های حقوقی که احتمال بروز آن در آینده میباشد را پوشش می‌دهد. هرچند این قرارداد آماده در چارچوب موازین حقوقی و مطابق با نیاز نوعی طرفین تنظیم شده، اما به هرجهت ممکن طرفین ضمن رعایت چارچوب کلی، بنا به اقتضا، برخی بندها را تغییر داده، مواردی را حذف و یا حتی تعهدات جدیدی بر آن اضافه نمایند. این امر که طرفین مطابق با نیازهای خود قسمتهایی از قرارداد آماده را تغییر دهند، شخص سازی می‌گویند.

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا